Massages: Welke Zijn Er En Wat Zijn De Voordelen?

Published Jan 03, 21
6 min read

Wat Doet Masseren Met Je? - Massage In Beweging

Bij de massages worden de spieren gemasseerd om zo de stofwisseling te stimuleren en de spier als het ware te manipuleren zodat hij terug gaat naar zijn oorspronkelijke spierspanning. maastricht massage spa. En ook wordt het lichaam met diverse technieken gestimuleerd en aangespoord om zelf zijn spanning los te laten. Door activering van het parasympathische zenuwstelsel, worden allerlei stofjes aangemaakt (zoals endorfines en oxytocine) waardoor de stress cyclus wordt doorbroken.

Dit effect werkt lang door. Bij regelmatige herhaling kan het lichaam en de psyche zich weer herstellen (maastricht massage spa). De massage technieken worden zo op elkaar afgestemd dat het effect gemaximaliseerd wordt. Praktijk Uit Handen, voor massage en bewustwording, is gevestigd in Nijmegen en Den Haag. Je kunt een afspraak maken of meer informatie inwinnen door hier te klikken Hartelijke groet Lotte ……………..

Massages: Welke Zijn Er En Wat Zijn De Voordelen?Kom Genieten Van Een Ontspanningsmassage

Bepaalde spieren worden dus veel te slap, terwijl anderen te sterk zijn aangespannen. Als de spieren tussendoor niet voldoende op een andere manier flink worden benut, blijft de spier chronisch aangespannen en kan niet goed meer ontspannen. Het gevolg is dat de doorbloeding vermindert en de afvalstoffen ophopen. In de loop van de tijd gaan weefsels zich vormen naar de manier waarop ze gebruikt (of niet gebruikt) worden.

Als het lichaam dus te weinig in beweging is, gaat de conditie van de spieren snel achteruit - maastricht massage spa. Je houdt je spieren gezond door een paar keer per week intensief te sporten, zodat je je spieren flink gebruikt,je hartslag stijgt en je ademhaling verdiept. En om gedurende de dag je spieren een paar keer te resetten.

Voor de schouders vind je een zeer effectieve oefening op video door hier te klikken. Je kunt het vergelijken met een apparaat dat weinig gebruikt en niet geolied wordt: het gaat steeds vaster zitten en het gemak van het bewegen van de delen t. o.v. elkaar wordt steeds minder.

Wat Is Holistische Massagetherapie

Een massage is een behandeling die je lichaam verlichting of ontspanning kan brengen. Bij een massage kneedt, wrijft of strijkt een masseur de huid en de spieren met zijn of haar handen. Massage olie kan dit proces vergemakkelijken. Je kunt verschillende delen van je lichaam laten masseren zoals je schouders en je rug.

Dit kunnen lichamelijke, maar ook geestelijke of emotionele klachten zijn - maastricht massage spa. Lichamelijke klachten worden vooral door ervaren masseurs behandeld, zoals sportmasseurs, chiropractors en fysiotherapeuten. Bij emotionele of geestelijke klachten kun je het beste terecht bij professionele massagetherapeuten. Ook als je geen klachten ervaart kun je een massage nemen om bijvoorbeeld te ontspannen.

Massage Sportmassage Ontspanningsmassage ShiatsuWat Is Een Thaise Massage En Wat Is Een Traditionele Thaise

Hierdoor voel je je ontspannen. Verlaagt de bloeddruk doordat je kalmer wordt en dieper en rustiger gaat ademhalen. Maakt gespannen spieren los doordat het de bloedcirculatie stimuleert en ervoor zorgt dat opgehoopte afvalstoffen beter uit het lichaam worden weggevoerd. maastricht massage spa. Versterkt het immuunsysteem. Zorgt ervoor dat je beter in contact komt met jezelf en om je bewust te worden van je eigen lichaam.

Zo zijn er: Massages tegen pijn Ontspanningsmassages Schoonheidsmassages Je lichaam kan door een verkeerde houding, een blessure of een overbelasting van de spieren pijn ervaren. Een massage kan dit verlichten. In ons lichaam bevinden zich namelijk honderden punten die in verbinding staan met organen, spieren en het zenuwstelsel. De meest voorkomende massages tegen pijn zijn: Nekmassages Schoudermassages Rugmassages Sportmassages Deep tissue massages Triggerpoint massages Ben je erg gestrest? Een ontspanningsmassage kan je geest en lichaam tot rust brengen.

De volgende massages kunnen voor ontspanning zorgen: Hoofdmassages Nekmassages Schoudermassages Rugmassages Voetmassages Thaise massages Chinese massages Hotstone massages Een schoonheidsmassage is zoals de naam als zegt om je lichaam mooier te maken. Zo zijn er speciale gezichtsmassages of bindweefselmassages voor het gezicht of de benen. Vaak worden deze massages door schoonheidsspecialisten gegeven - maastricht massage spa.

Rugpijn - Massage Gezonde Ontspanning

Ben je zwanger? Een massage kan dan erg fijn zijn! In de eerste drie maanden van je zwangerschap worden massages afgeraden. In de maanden erna kies je natuurlijk niet voor een stevige sportmassage maar voor een milde ontspannende variant. Een zwangerschapsmassage heeft veel voordelen voor de moeder en de baby, het: Helpt te ontspannen.

Vermindert de aanmaak van stresshormonen. Verbetert de doorbloeding waardoor je baby meer zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Stimuleert de aanmaak van endorfine. maastricht massage spa. Dit gelukshormoon heeft een pijnstillende effect en zorgt voor een goede band met je baby. Ook je baby mag vanaf vier weken oud een massage krijgen. Dit is de perfecte manier om je kind te laten ontspannen.

Verder stimuleert een massage de zintuigen en versterkt het de band tussen jou en je kleintje. Gebruik hiervoor een speciale baby massage olie zoals Zwitsal Baby Slaap Zacht Baby Massage Olie Lavendel (maastricht massage spa). Soms zijn er van die momenten dat je vast zit in je lijf maar er even geen tijd, geld of ruimte is om een massage te boeken.

Extra hulpmiddelen nodig? Een massagespin voor het lichaam of hoofd kan je hierbij helpen - hotstones. Behoefte aan ontspannen voeten? Start met een voetenbad met bruistabletten en masseer de voeten stevig met de hand of een massageapparaat. Soms kun je beter niet bepaalde lichaamsdelen (laten) masseren of kun je beter niet bepaalde massagesoorten of technieken ondergaan.

Een massage is af te raden bij: Koorts. Infecties zoals griep en keelontsteking. Medicatie zoals antibiotica en bloedverdunners. De eerste drie maanden van een zwangerschap. Steenpuisten en besmettelijke huidaandoeningen. Hartklachten en hartafwijkingen. Twijfel je of je gemasseerd mag worden? Overleg dan altijd van tevoren met je huisarts. Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde winkel.

Ontspanningsmassage

Masseren is genieten van de liefdevolle aanraking. Bij de massage maak ik gebruik van verschillende massagegrepen. Voor elke massaggreep zijn er weer veel verschillende uitvoeringsvarianten. Knedingen op quadriceps-spier Omdat er zo veel massagegrepen en massagetechnieken zijn is masseren niet een kwestie van zo maar wat fijne strijkingen geven. Als masseur kies ik bewust de massagegrepen die passen bij jouw situatie, wens en eventuele blessure en het doel van de massage.

Terwijl je nog toegedekt bent met het massagelaken leg ik mijn handen op de onder- en bovenkant van je rug - Een Top shiatsu massage Bij U In Maastricht. Zo wennen we aan elkaars aanwezigheid en het contact met elkaar. maastricht massage spa. Vanaf dit moment zul je al ervaren dat het gemakkelijker is de spanning die overal in je lichaam (onbewust) aanwezig is los te laten.

Massage Olie Als Geschenk Aan Je HuidWat Is Massage En Welke Methodes Bestaan Er?

Dat geeft een eerste heerlijk ontspannen gevoel. In een rustig tempo wordt met beide handen herhaald druk gegeven op het lichaam. De druk wordt langzaam opgebouwd, enkele tellen vastgehouden en daarna weer langzaam afgebouwd. Zonder dat het contact met de huid wordt verbroken verplaats ik de handen en geef ik opnieuw druk.

Intermitterend drukken heeft vooral effect op de huid en het onderliggende bindweefsel. gewenning aan het contact verkenning van het weefsel afvoer van weefselvocht (na sportinspanning) alternatief voor effleurages bij sterke beharing Effleurages zijn wrijvingen of strijkingen met de handen over het lichaam. maastricht massage spa. Wrijvingen zijn vooral gericht op de huid en worden met weinig druk uitgeoefend.De druk bij effleurages is zeker aan het begin van de massage nog oppervlakkig omdat de spieren eerst opgewarmd moeten worden (maastricht massage spa). Zachte effleurages gebruik ik om de massageolie op je huid aan te brengen. De olie zorgt ervoor dat de daarop volgende massagegrepen soepel aanvoelen. Daarnaast is de natuurlijke olie heerlijk vooral voor mensen met een droge huid.

More from Massage praktijk

Navigation

Home

Latest Posts

Holistisch Coach-counselor

Published May 29, 22
6 min read

Holistische Benadering

Published May 25, 22
6 min read