Acupunctuur Bevalling

Published Jan 11, 21
6 min read

Acupunctuur En Overgang

Een nog sneller effect om het doel te bereiken is door het toepassen van de Chinese Electroacupunctuur (acupunctuur met elektrostimulatie), uitgevoerd op de klassieke acupunctuur punten die bekend staan als de beste punten voor de behandeling van ‘Qi’ deficiency. Het effect van de Chinese Electroacupunctuur was bij deze patiënt tijdens de behandeling al meteen te zien, want de aanval van de pijn die deze patiënt op dat moment verwacht had, was uitgebleven.

Het principe van de behandeling in de klassieke acupunctuur is, zoals gezegd vooral gericht op een holistische aanpak, namelijk op het verbeteren van de algehele conditie. Het doel is vooral om de ‘Qi’ (de energie) te herstellen. menstruatieklachten. Dit principe is eigenlijk een algemeen principe van de behandeling in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Vleesboom

Acupunctuur Zwangerschap ErvaringZwanger


Het doel is om het lichaam van de patiënt weer snel in balans te laten komen en zo de klachten onder controle te houden. acupunctuur iui. In het geval van deze patiënt, werden ook Chinese kruiden gegeven om de energie (‘Qi’) te versterken. Deze kruiden zijn kruiden die de doorbloeding kan verbeteren waardoor de stagnatie opgeheven wordt, zodat de pijn weg gaat.

Na de eerste behandeling, kwam deze patiënt na 10 dagen weer bij mij terug voor een vervolg behandeling - acupunctuur zwanger. Hij was toen heel blij, omdat de hoofdpijn niet meer zo vaak terugkwam en dat hij gedurende die 10 dagen (na de eerste behandeling) redelijk van zijn vakantie in Frankrijk kon genieten (met weinig hoofdpijn) - acupunctuur tijdens zwangerschap.

Chinese Geneeskunde Kruiden

Na een korte behandeling, heeft hij geen Sumatriptan meer nodig. Hij gebruikt wel Verapamil en af en toe (tijdens de aanval) nog wel zuurstof. Toen hij bij mij kwam, had hij een artikel over de behandeling van Cluster Hoofdpijn met acupunctuur meegenomen (zie literatuurlijst nummer 1), waarin de punten van acupunctuur tegen Cluster Hoofdpijn genoteerd staan.

Dit wijst op de essentie van de acupunctuur, namelijk een holistische behandeling. Dit komt, omdat “De Qi” gevoel op een bepaald systeem in het lichaam werkt, waardoor Qi-deficiency verbeterd kan worden en het energie niveau hersteld wordt. De verandering van de pols (meer krachtig) is via de polsdiagnose volgens TCM op te merken, nadat “De Qi” gevoel wordt geproduceerd.

Acupunctuur Bij Angst

De klassieke punten zijn als volgt: GB20, LI4, LV3 (of LV2), St36 (of GB34), SP6 (zie illustratie van deze punten op pagina 13). Andere punten die vooral worden gebruikt tegen spanningshoofdpijn en voor ontspanning (rustgevend), zijn de extra punten zoals Taiyang (extra punt) en Yintang (extra punt). Yintang is een extra punt gelokaliseerd tussen de wenkbrauwen.

Verandering van de pols (veel sterker), wordt vaak opgemerkt nadat de schedel acupunctuur is gebruikt (zie illustratie van deze punten op pagina 13). Wat mij betreft, zijn er nog andere belangrijke punten die ik (in geval van een ernstige Qi-deficiency) moet gebruiken, en dat is PC6. Prikken met een acupunctuurnaald in P6 kan een heel sterk “De Qi” gevoel opwekken.

Bevalling Opwekken

Voor mensen met een heel laag energie niveau (‘accu leeg’ dus) kan dit punt de oplossing zijn. In dit geval doe ik vaak acupunctuur met elektrostimulatie (EA), zoals bijvoorbeeld bij de ernstige Cluster Hoofdpijn, waarbij een heel laag energieniveau geconstateerd was. Na de behandeling, was de verandering van de pols bij hem snel opgemerkt (veel krachtiger).

De verandering van de pols, wordt ook bij deze patiënt waargenomen (zie illustratie van bovengenoemde punten op pagina 13). Zoals bovengenoemd kan ook via de Chinese kruiden (Fytotherapie) een holistisch effect verkregen worden. De bekendste energiedrankje voor het herstellen van de energie is Panax Ginseng (gebaseerd op de Koreaanse Gingseng wortel).

Bevalling Tips

Bevalling OpwekkenBevalling Opwekken 39 Weken

De andere goede kruiden zijn een formule van het samenvoegen (mix) van verschillende Chinese kruiden. In het Chinees heet deze kruidenmix: (of ‘Ten Complete’ genoemd). In deze formule zitten tien bekendste Chinese kruiden, voor het versterken van de Qi en bloed en voor het verbeteren van de doorbloeding, met als gevolg dat de stagnatie wordt opgegeven en men vrij kan zijn van de pijn.

Cardio fitness (sport) is ook goed om de conditie en de energie in balans te houden. Zowel Cardio fitness als goede voeding zijn een middel voor een holistische ‘behandeling’, om de energie te verbeteren. Literatuur1 (acupunctuur menopauze). Acupuncture in Cluster headache: four casesand review of the literature. Neurol Sci (2014)35 (Suppl 1): S195-S198.

Bevalling Opwekken 37 Weken

Fofi; G.Allais; P.E.Quirico; S.Rolando; P. Borgogno; P.barbanti; C.Benedetto. 2. Brain MRI Shows Acupuncture Relieves Migraines. HealthCMi, June 29, 2015. 3. Chinese (Electro) Acupuncture Cure for Chronic Pain. By S.M. Sukrisno. ISBN: 978-90- 484-2583-9 (Chinese Pols diagnose volgens TCM, wordt in deze boek nauwkeurig beschreven). 4. Long-Lasting Reduction of Blood Pressure by Electroacupuncture in Patients with Hypertension: Randomized Controlled Trial.

Acupunctuur Zwanger WordenBevalling Opwekken Drukpunten

By Peng Li, M.D.; Stephanie C. Tjen-A-Looi, PhD; Ling Cheng, Md; Dongmei Liu, MD; Jeannette Painovich, DAOM; John C. Longhurst, MD, PhD (PC6 en ST36 met electrostimulatie waren de voornaamste behandeling tegen Hoge Bloeddruk). 5. Acupuncture for the Management of Cluster Headache, by Gaston Dana, D.O. Medical Acupuncture, a journal for physicians by physicians.

Acupunctuur Om Miskraam Te Voorkomen

6. The pharmacological mechanism of electroacupuncture. Pubmed. acupunctuur. By Fukazawa Y, Maeda T. Kishioka S (Electroacupunctuur wordt gekoppeld aan de Cardiovasculaire functie). 7. Acupuncture Prevents Atrial Fibrillation. HealthCMi. www. healthcmi.com. 10-4-2016 (PC6 wordt gebruikt als anti-arrhythmia). 8. Point Catgut Embedding Combined with Electric Needling for Treating Energy Deficiency Patients – an observation on Regulation of Cardiovascular Functions.

Acupunctuur Zwangerschap ErvaringAcupressuur Bevalling

Selection from Shanghai Journal of Acupuncture and Moxibution, 1982-1984 (Wetenschappelijk studie in China over de effect van Electroacupunctuur op de cardio-vasculaire functie). 9. acupunctuur vruchtbaarheid. Chinese Pulse-Diagnose van de perspectief van de moderne geneeskunde, bij Nico Westerman, Arts. Tijdschrift NAAV 2010.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~__* “De Qi” gevoel (‘needling sensation’) is een sensatie wanneer na het prikken van bepaalde acupunctuurpunten, een bepaalde sensatie kan ontstaan, zoals: tintelingen, kleine elektrische schok (gedurende een paar seconden) of een kleine uitstraling, een beurs gevoel of zwaar gevoel ter plaatse van de prik.

Bevalling Opwekken Drukpunten

Dit soort ‘needling sensation’ is het doel van de holistische aanpak bij patiënten met Qi-deficiency. Wanneer de ‘accu leeg’ is en dit is vaak (70%) de oorzaak van allerlei klachten, kan goede acupunctuurpunten met dat soort “De Qi” gevoel de oplossing zijn. Het nadeel is dat men ‘needling sensation’ vaak als een onprettig gevoel ervaart en er moet dus in de praktijk enige voorzichtigheid worden geboden (niet te sterk ‘needling sensation’ dus).

Tijdens het toepassen van de Chinese Electroacupunctuur wordt juist getracht om zo min mogelijk dat soort onaangename ‘needling sensation’ op te wekken, terwijl toch hetzelfde effect kan worden bereikt wanneer men de ‘needling sensation’ wel gevoeld heeft.

Bevalling Opwekken 40 Weken

Bij de praktijk van Cheng Qian. Acupunctuur is een veilige en natuurlijke therapie om ziekten te genezen en welzijn te bevorderen - bevalling opwekken drukpunten. Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese geneeskunde, dat gebaseerd is op een holistisch benadering van de mens. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Acupunctuur is de bekendste vorm van de Chinese geneeskunde.

Acupunctuur activeert de energie die door ons lichaam stroomt. Net als zenuwen en bloedbanen lopen er door ons lichaam energiebanen en meridianen. Deze meridianen zijn onder te verdelen in Yin (vrouwelijke energie) en Yang (mannelijke energie). Gezondheidsklachten zijn volgens de leer van de Traditionele Chinese Geneeswijze een teken dat de balans tussen de Yin en Yang energie verstoord is.

Baarmoeder Verwijderen Herstel

Hierbij maakt acupunctuur gebruik van naaldjes die zorgen voor een toevoer of een afvoer van energie. Lid van de NVA .

More from Massage therapie

Navigation

Home

Latest Posts

Holistisch Coach-counselor

Published May 29, 22
6 min read

Holistische Benadering

Published May 25, 22
6 min read