Fysiotherapie Rotterdam

Published Jun 14, 21
6 min read

Chiropractie Of Fysiotherapie? U Leest Het Bij Ons!

Kest-Blöte, Leiden). Whiplash door autoongeval “Via kennissen kwam ik van de praktijk te weten en ik maakte een afspraak voor een intakeonderzoek. Ik had 2 maal een whiplash opgelopen door autoongevallen en had veel hoofdpijn en nekklachten. Ik had zowel het allopathische als homeopathische circuit jarenlang doorgelopen. Ik ben erg tevreden met mijn behandeling bij Chiropractie Leiden omdat daar naar een patiënt werkelijk wordt geluisterd.

De vind het helemaal niet eng en heb bij geen enkele behandeling tot nu toe pijn ervaren. Mijn indruk van de prakijk en van de chiropractoren is bijzonder positief. Wij hebben verschillende mensen naar de praktijk verwezen en deze mensen zijn geweest en zijn ook uiterst tevreden”.(Mw. D. van den Bergh, Leiden).

Chiropractie Of Fysiotherapie? U Leest Het Bij Ons!

Massage RotterdamFysiotherapie Rotterdam

Het grootste verschil tussen fysiotherapie en chiropractie is het deel van het lichaam waarop ze zich concentreren. De behandelingen van een fysiotherapeut zijn gericht op het functioneren van de spieren. Een chiropractor houdt zich daarentegen bezig met het functioneren van het zenuwstelsel en de wervelkolom. Een tweede verschil is te vinden in de opleiding die een fysiotherapeut en een chiropractor hebben genoten.

De titel ‘chiropractor’ is in tegenstelling tot de titel ‘fysiotherapeut’ niet beschermd. Chiropractor - hot stones. Dat wil zeggen dat iedereen zich als chiropractor mag uitgeven en als chiropractor mag werken. Daarom is het goed om van tevoren te checken of de chiropractor van jouw wens wel ingeschreven is bij een chiropractie-instantie die op kwaliteitsnormen controleert.

Wellness, Fysiotherapie & Chiropractie

Daartoe zal een fysiotherapeut onder andere persoonlijke afgestemde mobiliteitsoefeningen, krachtsoefeningen en coördinatieoefeningen voor je uitdenken. Als het ware train je met de fysiotherapeut de juiste bewegingen om deze later zelf goed uit te voeren in je dagelijkse leven. Massages om het bindweefsel los te maken vormen tegenwoordig nog maar een klein onderdeel van een fysiobehandeling.

Door de wervelkolom weer recht te zetten (de originele staat van de wervelkolom) zouden gezondheidsproblemen en mobiliteitsproblemen voorkomen en opgelost kunnen worden (Chiropractie Rotterdam). Chiropractie houdt zich in tegenstelling tot fysiotherapie niet bezig met het ‘trainen’ van het lichaam, maar juist met het ‘herstellen’ van het lichaam. Tijdens een behandeling zal de chiropractor het lichaam ‘kraken’ om de wervelkolom weer recht te krijgen.

Wellness, Fysiotherapie & Chiropractie

Bij Chiropractie Leidsche Rijn kunt u terecht met rug-, schouder-, nek- en hoofdpijnklachten. Chiropractie geeft vaak resultaten waar andere methoden geen verlichting brengen. De behandeling is effectief en veilig voor alle leeftijden. Een verwijzing van een huisarts of specialist is niet nodig. Bij ons staat de patiënt en zijn gezondheid centraal.

Andere klachten zoals tintelingen of gevoelloosheid in armen en benen, migraine, algemene spier- en gewrichtsklachten kunnen ook behandeld worden. Vrouwen met lage rugpijn tijdens de zwangerschap kunnen baat hebben bij chiropractische begeleiding. Tevens huilbaby’s en kinderen met motorische problemen kunnen in veel gevallen met succes behandeld worden.

Massage Rotterdam

Heeft u specifieke lichamelijke klachten maar heeft een bezoek aan een massagesalon niet geholpen? Dan kan het zijn dat u niet de juiste massage heeft gekregen. Bij Fysiotherapie Delfshaven kijken we goed naar uw klachten en zorgen we voor een massage op maat. Met mijn achtergrond als fysio- en manueel therapeut en meer dan twintig jaar ervaring in het behandelen van mensen met specifieke lichamelijke klachten, kan ik de meest geschikte massagetechniek vaststellen. gezichtsmassage technieken.

Massage Gezonde Ontspanning25 Soorten Massage: Welke Kies Jij?

In het onderstaande overzicht vindt u een overzicht van de massages die bij Fysiotherapie Delfshaven gegeven worden. - Chiropractor Rotterdam.

Massagesalon Rotterdam

Na de massage zal ik rustig eindigen met een energetische verdeling. Dit is een fijne, zachte aanraking met lichte druk om je tot rust te manen, weer contact te laten voelen met jouw lijf. Ik werk dan van je schouders, naar je voeten en sluit daarmee de massage af. Hierna zal ik de ruimte even verlaten, was ik mijn handen en haal ik lekker een glaasje water voor je.

Bij binnenkomst zal ik je omhoog helpen, mag je nog even zittend op tafel rustig je glaasje water opdrinken en dan jezelf aankleden. Drink gedurende de dag extra water, meer dan je van jezelf gewend bent. Water helpt om je lichaam te reinigen. Ons lichaam is vooral uit vocht opgebouwd en zie het zo dat wanneer je dit vocht niet dagelijks ‘spoelt’ het stilstaande water als een moeras wordt.

Wellness, Fysiotherapie & Chiropractie

Ook zijn onze fysiotherapeuten CKR geregistreerd, wat getuigt van een hoge kwaliteit zorg. Wij hebben met iedere zorgverzekeraar een contract afgesloten, waardoor u gemakkelijk bij ons een behandeling kunt volgen. Tevens is onze praktijk uitstekend bereikbaar en kunt u zelfs gratis voor de deur parkeren. Hieronder vertellen wij u graag meer over de behandelingen die wij u in Badhoevedorp kunnen aanbieden.

Om blessures te voorkomen is het belangrijk om goed naar het lichaam te luisteren en om het op zijn tijd voldoende rust te geven voor herstel. Een massage of sportmassage bevordert dit herstel en heeft een preventieve werking op het ontstaan van klachten en blessures. Tevens helpt het zowel de sporten als niet-sporter om in een goede lichamelijke conditie te blijven.

Fysiotherapeut Rotterdam

Indien de massage na het sporten gegeven wordt dan zorgt de massage voor een goed herstel van de spieren en afvoer van afvalstoffen. Als resultaat heeft u minder klachten als bv. spierpijn na een fysieke inspanning - Chiropractor Rotterdam. Wordt de massage gegeven voor het sporten dan is dit als voorbereiding op het sporten en zorgt het voor een verbeterde bloedsomloop met als resultaat minder klachten tijdens de fysieke inspanning en uiteindelijk betere resultaten.

Een ontspannende massage is een rustige vorm van massage die bedoeld is om heerlijk te kunnen ontspannen. Een ontspanningsmassage is uiterst geschikt bij klachten als vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of bijvoorbeeld gevoelige benen. Deze klachten zijn vaak het gevolg van de inspanning (bv. sport) van de vorige dag, stress of continu aanspannen van de spieren - Fysio Rotterdam.

Rug & Gezondheidscentrum

Het herstel wordt versneld zodat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Voor niet-sporters is massage een eeuwenoude techniek die in het grootste deel van de wereld gebruikt wordt om spanningen en vermoeidheid weg te nemen. Het is een uitstekende manier om het evenwicht van het lichaam snel te herstellen en het psychisch en fysiek weer in balans te brengen.

U kunt ook bij ons terecht met een medische indicatie. Wij krijgen regelmatig mensen in de praktijk die zijn doorverwezen door een chiropractor of een manueel therapeut met de vraag om de spieren rondom de aangegeven klacht te detoniseren (ontspannen) alvorens de patiënt weer terugkomt bij de verwijzer - Fysiotherapeut Rotterdam. Een chiropractor of manueel therapeut is gespecialiseerd in het manipuleren ("kraken") van de rug- en nekwervels wat voor een direct merkbare pijnverlichting en vergroting van de bewegelijkheid zorgt.

Chiropractie Of Fysiotherapie? U Leest Het Bij Ons!Deze continue gespannen spieren zorgen er dan ook voor dat de wervels in hun oude positie worden terug getrokken met als gevolg dat de klachten terug komen. Tijdens een medische massage concentreren wij ons op de spieren in en om het klachtengebied heen met diepe en harde massage technieken. De masseur masseert alle afvalstoffen en knopen in de spieren weg en zorgt voor optimaal ontspannen spieren. Massagesalon Rotterdam.

Omdat de massagetechnieken diep werkend en hard van karakter zijn kan het ook zo zijn dat een vervolgafspraak bij een chiropractor of manueel therapeut niet eens meer nodig is. Bent u niet doorverwezen door een andere therapeut of specialist maar heeft u wel klachten? Ook dan kunt u natuurlijk een afspraak maken voor de medische massage.

More from Massage therapie

Navigation

Home

Latest Posts

Chiropractoren

Published Sep 30, 22
10 min read

Gespannen Rug

Published Aug 15, 22
10 min read

Gespannen Rug

Published Aug 10, 22
10 min read