Sport- En Massage Foam Roller

Published Dec 25, 20
6 min read

Heerlijke Shiatsu Massage Bij U In Maastricht - goede recensies

Shiatsu is een japanse massagetechniek voor het verbeteren van de energie-doorstroming en het herstellende vermogen van de huid. Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat.

Shiatsu massage is toe te passen bij gezondheidsproblemen of emotionele klachten (deep tissue massage maastricht). Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen. De levensenergie kan worden verstoord door bijvoorbeeld:- verkeerde leefgewoonten - slechte voeding - gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam - emotionele of lichamelijke inspanningen Het doel van Shiatsu is het harmonieus laten stromen van energie.

Uiterlijk is niet voor niets de spiegel van ons innerlijk. Is er een teveel aan energie? Dan is de huid rood, warm en gespannen. Is er een tekort aan energie? Dan is de huid vaak slap, vochtarm, vertoont een neiging tot rimpels en is vaal en koud. Is de energiestroom geblokkeerd? Dan is de huid slecht doorbloed en zijn er onderhuidse verhardingen en bobbels te voelen - deep tissue massage maastricht.

Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kan een schoonheidsspecialist die Shiatsu massage toepast een relatie leggen tussen steeds op dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van de energieverstoring). Ga voor een Shiatsu behandeling naar een gespecialiseerde schoonheidsspecialist bij jou in de buurt.

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking. Een zo belangrijk aspect nu de medische zorg zo hi-tech en gespecialiseerd geworden is.

Maastricht Massage - bel voor een afspraak

Zelfs kinderen hebben drukke werkschema´s en kunnen daardoor aan fysieke en mentale vermoeidheid lijden. Veel mensen zijn bezorgd over de nadelige effecten die het moderne leven op hun gezondheid hebben. Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en om er voor te zorgen. relax sport maastricht. Het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen (deep tissue massage maastricht).

Je hoeft jezelf niet klagend door het leven te slepen. Met geduld en discipline kun je jouw gezondheid, uitstraling en fitheid verbeteren. Je kunt shiatsu beoefenen met vrienden en familie om elkaar te helpen met een nieuwe fysieke bewustwording. Shiatsu is een prachtige manier om zonder woorden te verzorgen (geven) en verzorgd te worden (ontvangen) en een plezierig ontspannen moment te delen tijdens een drukke dag.

Zelfs deze simpele handeling stimuleert in zekere mate het natuurlijk functioneren van de diverse lichaamsystemen. Als we deze handelingen systematisch toepassen, activeren we de natuurlijke zelfhelende lichaamskracht en herstellen we de conditie van het probleemgebied. Hoewel het natuurlijke antwoord rekken en strekken van een bepaald gebied zou zijn, geven veel mensen de voorkeur aan het negeren van hun ongemak of het nemen van een pil.

Traditioneel heten deze punten in het Japans tsubo, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals onze voorouders reeds instinctief ontdekten. Als gevolg van observatie en ervaring ontwikkelden de oude Chinezen een systeem om te diagnosticeren en te behandelen op basis van bijna 700 punten op het lichaam die door de energiestroom via de meridianen met elkaar verbonden zijn.

Massagepraktijk Beginnen - informeer hierEen Zalige Shiatsu Massage In Maastricht - goede recensies

Deze kennis kwam naar Japan ruim duizend jaar geleden. In de achtiende eeuw incorporeerden de beoefenaars van de traditionele Japanse massage, anma, deze kennis in hun techniek. Rond 1920 introduceerde Tokujiro Namikoshi shiatsu als een therapeutisch systeem geïntegreerd met de moderne anatomie en fysiologie. Hij bedacht het woord shiatsu, dat letterlijk “vingerdruk” betekent, om zijn systeem te beschrijven.

Een Top Shiatsu Massage In Maastricht - goede recensies

Gezichtsmassage Technieken - informeer hierRelax Sport Maastricht - informeer hier

Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. De Shiatsu-therapeut oefent druk uit op tsubopunten met duimen, vingers en handpalmen Shiatsu is gebaseerd op het gebruik van de handen voor zowel diagnose als behandeling. deep tissue massage maastricht.

De soort, de diepte en de duur van de druktoepassing moet aangepast worden aan de specifieke behoefte van elk gebied in het lichaam en aan ieder individu. Hoewel de vaardigheden van een getrainde beoefenaar niet in een weekend aangeleerd kunnen worden, moet dit je niet weerhouden te ontdekken hoe shiatsu voor jou zou kunnen werken en je beter bekend raakt met het menselijk lichaam.

Dit is het begin van het herkennen van de conditie aan de oppervlakte die de onregelmatigheden in het lichaam weergeeft. De essentie van shiatsu zit niet alleen in diagnose en behandeling met de handen, maar in de warmte van de moederlijke aanraking. Als de houding van de shiatsu-gever zowel voorzichtig als zorgzaam is en de houding van de ontvanger open en ontvankelijk, zal de ervaring beiden ten goede komen.

De shiatsu-therapeut begint met luisteren naar jouw klachten en stelt ook vragen over je leefpatroon, slaapritme, eetgewoonten, stoelgang en eventueel menstruatie. Na een lichamelijk onderzoek op basis van de klacht(en) volgt de behandeling op het geklede lichaam, terwijl je ligt op een futon – een katoenen matras – of een massagetafel.

Verder verlicht het bij (pijn)klachten, zoals RSI, vastzittende spieren, nek-, schouder- en rugklachten, chronische pijn, bij neurologische aandoeningen (zenuwpijn, ischias, rugpijn, Parkinson) en ter behandeling van burn-out, lichte depressieve gevoelens, fibromyalgie en (verklaarbare) vermoeidheid. deep tissue massage maastricht. maastricht massage. Shiatsu heeft ook een positieve werking bij reumatische aandoeningen (artrose, reuma), hormonale klachten (PMS, menopauze), stofwisselingsproblemen (obstipatie) en hoofdpijn en migraine.

Goede Shiatsu Massage Maastricht - bel voor een afspraak

Heerlijke Shiatsu Massage In Maastricht - bel voor een afspraakZalige Shiatsu Massage Bij U In Maastricht - informeer hier

Search Treatwell for Shiatsu Massage near youSearch TreatwellJump to our top locationsIf your job’s got you tearing your hair out or the kids are driving you up the wall, a Shiatsu massage could be just what you need. Using intense finger pressure to relax and re-balance your energy, this type of Japanese acupressure proves it’s all in the digits.

It’s an intense manipulation of the body, working deep into your muscles for the ultimate stress relief and deep relaxation. Intrigued? Your experience will begin with your therapist asking you to lie on a massage table, or a padded area of the floor. The magic of the massage is in the pressure of your therapist’s fingers and thumbs, but they may also use knuckles, elbows, feet and knees – anything to really loosen up your muscles and get your energy on the go (deep tissue massage maastricht).

If you’re expecting a sensuous, stroking massage, Shiatsu might take you by surprise – there are no oils involved and it’s done fully clothed. Avoid eating a heavy meal before the session – the vigorous nature of the treatment is no joke on a full stomach! Not only is it great for stress reduction and pain relief, Shiatsu is also said to super-charge your immune system too.Traditional Chinese medicine believes that when your chi becomes blocked, illness strikes. Using pressure to stimulate the energy channels, shiatsu aims to unblock any stuck energy through a winning combination of kneading, stretching and rubbing for a true healing experience.

More from Massage therapie

Navigation

Home

Latest Posts

Holistisch Coach-counselor

Published May 29, 22
6 min read

Holistische Benadering

Published May 25, 22
6 min read